Yamaha Genos 2

Bezoek de Yamaha Genos 2 product pagina

De Yamaha Genos 2 is het nieuwe vlaggenschip arranger workstation van Yamaha. Bij dit top instrument verwacht je een topservice. We geven 5 jaar garantie op de Genos2 en zorgen bij aankoop van de Genos 2 voor een speelklaar keyboard die voorzien is van extra Expansion Packs van Yamaha, updates en een uitgebreide playlist. Ook krijg je persoonlijke 1 op 1 uitleg bij gebruikersvragen. Wanneer je in het bezit bent van een Tyros of een Genos, wordt de Yamaha software overgezet wordt naar de nieuwe Genos 2. Dit alles wordt gratis bij aankoop geleverd. Ook na aankoop kun je altijd bij ons een afspraak maken voor gebruikersvragen.

De Yamaha Genos 2 bevat de legendarische DX7 FM-technologie, geavanceerde Ambient Drums en de beroemde REVelation Reverb van SteinBerg. Met Style Dynamics Control heb je volledige controle over de energie en dynamiek van alle 800 vooraf ingestelde styles, wat een geheel nieuwe muzikale dimensie toevoegt aan het spelen met styles. Daarnaast heeft Yamaha Genos 2 een helderder en antireflecterend display, samen met Live Control LED's. Al deze functies combineren om de meest rijke muzikale ervaringen te bieden.

De Yamaha Genos 2 staat speelklaar opgesteld in onze winkel

Wil je ervaren hoe de Yamaha Genos 2 speelt? Maak dan nu een afspraak en kom hem bespelen in onze winkel. We leggen je de ins en outs uit van de Genos 2.

De highlights

 • FSX-toetsenbord, met 76 toetsen incl. aanslaggevoeligheid en verbeterde aftertouch
 • Een totaal van 1.990 Voices en 75 Drum/SFX Kits
 • Extra FM-toongenerator 384-noten max. polyfonie (128 voor Preset AWM Voices + 128 voor Expansion AWM Voices + 128 voor FM Voices) In totaal 800 Styles (720 Pro, 69 Session, 11 Free Play)
 • Nieuwe Ambient Drums
 • Nieuwe Style Dynamics Control
 • Nieuw 9-inch (800 x 480 dots) TFT Kleur Wide VGA touchscreen LCD - anti-reflectie en twee keer zo helder als de Genos 1
 • VA Sub-LCD (LIVE CONTROL Weergave) met Licht/Donker Modus
 • LED-indicatoren zijn geïmplementeerd voor Control Knoppen en Slider
 • Toewijsbaar: Joystick, 6 knoppen met LED, 9 schuifregelaars met LED, 9 knoppen
 • Verbeterde Effectkracht: REVelation Reverb van Steinberg, Insertion Effect Bypass in Drum Setup, Nieuwe Multiband Comp naar Insertion Effect
 • 4 EQ-types voor externe luidsprekers (HS7, HS8, STAGEPAS 600, STAGEPAS 1k mkII)
 • Chord looper functie Bluetooth® audio
 • USB Audio Interface
 • HDMI Uitgang
 • FSX keyboard, with 76 keys incl. touch response, and improved aftertouch
 • A total of 1,990 Voices and 75 Drum/SFX Kits
 • Additional FM tone generator
 • 384-note max. polyphony (128 for Preset AWM Voices + 128 for Expansion AWM Voices + 128 for FM Voices)

Meer dan 1900 stemmen en 800 stijlen

Met meer dan 1900 hoogwaardige stemmen en 800 stijlen met One Touch-instellingen die verschillende muziekgenres omvatten, zul je meteen geïnspireerd raken om je favoriete nummers te spelen of zelfs nieuwe muzikale ideeën en composities te creëren. Er zijn meer dan 200 gloednieuwe stijlen, terwijl alle bestaande stijlen volledig zijn opgewaardeerd met nieuwe stemmen en effecten, zoals FM-toongeneratie en de mogelijkheid om Ambient Drums en Style Dynamics te gebruiken. Dit resulteert in professionele producties.

Naast nieuwe piano's hebben we ook bestaande piano's verbeterd naar een hogere kwaliteit. De vlaggenschipvleugelpiano van Yamaha, de CFX, heeft nu meer dynamische lagen, 88-toetsen sampling en dubbellange samples in vergelijking met het vorige model. Daarnaast hebben we ook een 'Character Grand', een Duitse piano uit de jaren '80, toegevoegd, die een scherp maar toch rond geluid produceert, perfect voor pop- en jazzmuziek. De U1 Upright, het topmodel staande piano van Yamaha, is aangepast om een eigentijdse touch te geven aan moderne popnummers. Voor een meer filmisch geluid kun je genieten van de rijke melancholische klanken van de nieuwe Felt Piano.

De baanbrekende SA2-stemmen bieden ongeëvenaarde speelbaarheid en realisme, met articulaties en legato-overgangen die niet te evenaren zijn door andere hardware keyboardinstrumenten. Genos2 biedt zelfs nog meer stemmen om uit te kiezen, waaronder het volledige orkestpalet en etnische klanken zoals Duduk, Shakuhachi en Celtic Flute, perfect voor filmmuziek.

Legendarische FM-synthese

De Genos2, een Arranger Workstation, is het eerste toestel dat een dual-engine klankgenerator introduceert. Naast de AWM-technologie beschikt het nu ook over FM-synthese. FM biedt een rijk en dynamisch geluid en is gebaseerd op de legendarische Yamaha DX7, een instrument dat het geluid van de jaren 80 heeft bepaald. Zowel de iconische DX7-presets als een selectie van nieuwe, moderne FM-stemmen zijn geïntegreerd in de Styles en One Touch-functies.

Ambient Drums

Met de nieuwe Ambient Drums en het gebruik van een enkele Live-controller kun je kiezen tussen een punchy, droog, direct drumgeluid en een meer verre, reflecterende, omgevingsruimte geluid, waardoor eindeloze mogelijkheden ontstaan voor je Style-weergave. Drums vormen de ruggengraat van elke ritmesectie, dus het hebben van dit niveau van controle over het drumgeluid zal echt je speelervaring verbeteren.

Revelation Reverb

Reverb wordt vaak over het hoofd gezien, maar het is eigenlijk een alledaags fenomeen om ons heen. In Arranger Workstations wordt reverb toegepast op Voices, Styles, MIDI Songs, Multi-Pads en de Microfooningang. Daarom heeft de introductie van Steinbergs REVelation Reverb een grote impact op het geluid van de Genos2. Met zijn extreem hoge resolutie biedt REVelation een transparant en natuurlijk geluid, waardoor het de perfecte partner is voor een Arranger Workstation dat moet voldoen aan verschillende stemmen, stijlen en zelfs vocalen.

Style Dynamics Control

Voor het eerst in een Arranger Workstation is het nu mogelijk om de energie en dynamiek van alle stijlen aan te passen met behulp van een eenvoudige Live-controller. Of je nu wilt dat je begeleidingsband zachtjes speelt, luid speelt of ergens daartussenin, jij hebt nu de controle over de keuze.

Een groot, helder en scherp Displays

Het hart van de Genos2 is het grote 9-inch aanraakscherm dat nu helderder is, een anti-reflecterende coating heeft en nog eens 5 graden extra naar de speler is gekanteld. Bovendien heeft het sub-display nu selecteerbare lichte en donkere modi. Of je nu binnen, buiten of onder podiumverlichting optreedt, de Genos2-displays zullen duidelijk zichtbaar zijn.

Playlist

De afspeellijstfunctie biedt een handige manier om Registratiegeheugenbanken te organiseren in overzichtelijke playlists die direct kunnen worden opgeroepen tijdens een optreden. Met de verbeterde gebruikersinterface kunt u de afspeellijstvermeldingen eenvoudig sorteren van A tot Z of van Z tot A. U kunt ook gemakkelijk door de afspeellijstrecords bladeren op alfabetische volgorde en filteren op specifieke termen. Als u MusicFinder-records importeert vanuit een oud instrument, wordt de stijlnaam automatisch opgenomen in de naam van het nieuwe afspeellijstrecord.

Controllers inclusief LEDs

De knoppen en schuifregelaars bieden een handige manier om verschillende aspecten van je optreden te beheersen. De vernieuwde Live Control-interface van Genos2 is nu voorzien van LED's die de positie van de bedieningselementen in één oogopslag laten zien. Bovendien beschikken de bedieningselementen nu ook over een 'vang'-functie, waardoor het risico op onbedoelde bediening tijdens het optreden wordt verminderd.

Vocal Harmony

Met behulp van de Vocal Harmony-functie kunt u eenvoudig diverse presets toepassen op uw stem, waardoor uw zangervaring wordt verrijkt met harmoniepartijen en effecten. Of u nu de voorkeur geeft aan een standaard duet, een jazzy kwartet of een groots koor, de keuze ligt helemaal bij u. Daarnaast kunt u uw creativiteit de vrije loop laten met de Synth Vocoder, waarmee u gesynthetiseerde geluiden kunt manipuleren door simpelweg in de microfoon te zingen. De microfoon vangt de kenmerken van uw stem op, zoals de vorming van klinkers, en stuurt deze informatie naar de Synth Vocoder om de stemmen van de synthesizer vorm te geven. Met Vocal Harmony krijgt u als performer een uitgebreid scala aan vocale expressie en mogelijkheden die zowel thuis als op het podium volop te benutten zijn.

Chord Looper

De nieuwe paneelknoppen bieden snel toegang tot het opnemen en afspelen van akkoordsequenties in realtime. Of je nu je linkerhand wilt vrijmaken om volledig piano te spelen, secties van een nummer wilt opbouwen of een moeilijk muziekstuk wilt oefenen, de Chord Looper stelt je in staat om tot 8 akkoordsequenties in elke bank op te slaan voor gemakkelijke toegang tijdens je optreden. Je kunt een onbeperkt aantal banken maken met je eigen akkoordprogressies, of kiezen uit een reeks ingebouwde presets.

Bluetooth Audio

Met de Yamaha Genos 2 kunt u uw draadloos verbonden Bluetooth®-apparaat gebruiken om mee te spelen met uw favoriete nummers of zelfs opnames te maken van alles wat u hoort met de ingebouwde audiorecorder.

Songteksten

Maak een verbinding tussen uw Yamaha Genos 2 en een externe monitor of televisie met behulp van de nieuwe HDMI-poort. Dit is ideaal als u optreedt voor een publiek of een feest organiseert, omdat u direct de songteksten van uw MIDI- en audionummers kunt tonen, zodat iedereen kan meezingen. Sander is naast keyboard specialist bij het Keyboardcentrum Eindhoven entertainer en kan je hierin adviseren. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om het hoofdscherm te spiegelen of een muzikale partituur te bekijken, wat erg handig kan zijn als u in een duo of band speelt.

Midi Song naar Stijl

Begin met het slepen en neerzetten van uw MIDI-bestand in de applicatie om de magie te laten beginnen. In de Easy-modus wordt de conversie naar een Style automatisch uitgevoerd. Sla eenvoudigweg het resultaat op en speel de Style af op uw Arranger Workstation. Als u de Edit-modus gebruikt, kunt u uw Style personaliseren. U heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om te kiezen welke tracks uit het MIDI-bestand moeten worden gebruikt. U kunt ook specifieke delen van het MIDI-bestand selecteren om elke sectie van uw Style te creëren, of zelfs uw perfecte Style opnieuw afstemmen en remixen.

USB Audio Interface

Of je nu je prestaties met vrienden wilt delen of hoogwaardige muziek wilt produceren, de nieuwe USB-audio-interface biedt de mogelijkheid om studio-kwaliteit audio op te nemen met behulp van elke DAW of de Rec'n'Share-app, en dit alles met slechts één USB-kabel. Als je je optreden wilt vastleggen en delen op platforms zoals YouTube en TikTok, dan is Rec'n'Share de perfecte keuze. Sluit eenvoudig de Genos2 aan op je smartapparaat en neem tegelijkertijd zowel video als audio op om je video compleet te maken.

Yamaha Genos 2 biedt optie voor uitbereiding met packs

De Yamaha Genos 2 is uitgerust met uitbreidbaar geheugen, waardoor het mogelijk is om in de toekomst nieuwe Voices en Styles toe te voegen. Keyboardcentrum Eindhoven helpt je graag na aankoop met deze installatie. Door eenvoudigweg uw Genos2 te registreren, kunt u het DX7 Voice Pack downloaden. Dit pakket voegt extra vooraf ingestelde Voices toe en maakt de collectie van 128 originele Voices van de DX7 compleet. Naast exclusieve uitbreidingspakketten voor Genos2, is er ook al een groeiende bibliotheek van gratis Voice & Style-uitbreidingspakketten beschikbaar. Hieruit kunt u kiezen en deze pakketten bieden onder andere nieuwe Voices, Styles, One Touch-instellingen en MultiPads, waarmee u de inhoud van uw Genos2 kunt personaliseren.

cross